Maas Huidtherapie – Zoetermeer

De 4 belangrijkste tips tegen acne

acnetherapie vergoeding zorgverzekeraar zorgverzekering aanvullende uitreiniging goedkoop zoetermeer peelin blackheads whiteheads werking peeling prijs vergoeding verstopte poriën puisten puistjes

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening en kan een grote rol spelen in het dagelijkse leven. Maar liefst 90% van de mensen krijgt eens in zijn leven te maken met acne. Niet alleen tieners krijgen ermee te maken. Ook volwassen vrouwen en mannen kunnen er last van krijgen. Hoe ontstaat het precies en wat kun je ertegen doen om het te verminderen?

Hoe ontstaat acne?

Acne wordt veroorzaakt door verhoorning van de bovenste huidcellen en een verhoogde talgproductie. Daarbij kunnen bacteriën komen kijken, waardoor een ontsteking ontstaat.  Ondanks dat acne ontstaat door een combinatie van erfelijke aanleg en hormonale verstoringen, zijn er wel triggers die acne kunnen verergeren. Een lijstje van factoren die acne kunnen triggeren vind je hieronder:

  • Verkeerde productgebruik (uitdrogende of te vette producten)
  • Bepaalde voedingsmiddelen zoals zuivel of producten met een hoog suikergehalte
  • Stress 
  • Te weinig slaap
  • Roken 

Tips tegen acne

Er zijn verschillende dingen die je eraan kunt doen. Je kunt zelf een aantal stappen ondernemen om de ernst van de acne te verminderen. Ook kun je langs de huidtherapeut voor behandelingen. Hier 6 tips die jou helpen om je acne onder controle te krijgen! 

Tip # 1

Zorg voor een goede huidverzorgingsroutine. Het is vaak lastig om de juiste producten te vinden die passen bij jouw huidtype. Vaak werken acne producten die je kunt vinden bij de drogist uitdrogend. Daarnaast kunnen er ook irriterende ingrediënten in de producten zitten die de acne juist verergeren. 

Gebruik producten met de juiste ingrediënten die werken op acne. Je kunt hierbij opzoek gaan naar producten met ingrediënten als salicylzuur. Ook benzoylperoxide en zinksulfaat zijn ingrediënten die de huid met acne kunnen helpen. 

No Posts Found!

Tip # 2

Naast een goede huidverzorgingsroutine is het ook belangrijk om regelmatig een behandeling te ondergaan bij de Huidtherapeut. De huidtherapeut is in staat om vast te stellen welk huidtype je hebt en welke behandelingen hiervoor geschikt zijn. Daarnaast kan de huidtherapeut productadvies geven, zodat je thuis je huid iedere dag zelf kunt behandelen! Maak hier je afspraak voor een kosteloos intakegesprek om je te laten informeren door een van onze huidtherapeuten!

Tip # 3

Probeer zo min mogelijk aan de huid te zitten. We raken de hele dag door van alles aan. De handen zijn dan niet schoon en deze bacteriën verspreid je dan op je gezicht. Probeer ook van puistjes af te blijven! Wanneer je een puistje of mee-eter op de verkeerde manier uitknijpt kun je het verergeren. Je kunt een litteken krijgen, maar ook het talg verspreiden onder de huid.

Tip # 4

Probeer gezond en gevarieerd te eten. Onderzoek heeft aangetoond dat voedingsmiddelen met een hoge glycemische index, acne kan verergeren. Je bloedsuikerspiegel stijgt, waardoor het lichaam insuline aanmaakt. Te veel aanmaak kan weer ervoor zorgen dat de talgklieren meer talg produceren, waardoor de kans op ontstekingen groter wordt. Daarentegen kan voeding met een lage glycemische index het risico op acne verminderen. Hieronder vind je een lijstje met voedingsmiddelen met een hoge en lage glycemische index. 

Voedingsmiddelen met een hoge glycemische index

Voedingsmiddelen met een lage glycemische index

Pasta 

Volkoren producten

Witte rijst 

Peulvruchten 

Witbrood 

Groente 

Suiker

Fruit

 

Noten

Delen:

Gerelateerde blogberichten

Geen verdere berichten
Scroll naar boven
Chat openen
Stel hier jouw vraag aan Maas Huidtherapie!