Maas Huidtherapie – Zoetermeer

Carboxytherapie: dé behandeling voor donkere kringen

Donkere kringen kunnen erg storend zijn. Het kan lijken alsof je ‘vermoeid’ bent en krijgt deze opmerking wellicht ook wel eens van mensen om je heen. Er bestaan verschillende vormen van ‘donkere kringen’. Het is daarom belangrijk om te weten welke vorm je hebt alvorens je het kunt behandelen. Enkele vormen kunnen behandeld worden door middel van carboxytherapie.

Welke vormen bestaan er en hoe ontstaan ze?

De meest voorkomende vorm is de erfelijke vorm. Deze vorm wordt ook wel de familiaire periorbitale hyperpigmentatie (FPOH) genoemd. Dit ontstaat door familiaire aanleg waarbij pigmentatie ontstaan.  Deze vorm zien wij vaak bij mensen van Hindoestaanse afkomst. Naarmate we ouder worden neemt de botstructuur af, hierdoor kan er verslapping ontstaan. Door deze verslapping krijg je wallenvorming. Ook deze vorm is erfelijk bepaald. Door verdunning van de huid onder de ogen kunnen bloedvaatjes meer zichtbaar worden. Zo lijkt het alsof de wallen een rode, blauwe of paarse kleur hebben. Naast deze vormen bestaat er ook een vorm die vooral voorkomt bij mensen met hooikoorts of contacteallergie door het gebruik van bepaalde huidverzorging of make-up. Dit wordt de ‘verworven vorm’ genoemd. 

Tip: Probeer wrijven in de ogen te vermijden. Door dit te vaak te doen kan er pigmentatie ontstaan (post inflammatoire hyperpigmentatie)

Hoe worden donkere kringen behandeld?

Carboxytherapie is een niet-chirurgische procedure waarbij medische koolstofdioxide wordt geïnjecteerd door middel van de MCT injector. CO2 werkt sterk vaatverwijdend (bohr effect), een toename in C02 verlaagt de pH wat de affiniteit van hemoglobine met O2 verlaagt. Hierdoor komt er meer zuurstof vrij in de behandelde gebieden, waarbij de huid zich in versneld tempo zal vernieuwen en goed doorbloed wordt.  Het zorgt ervoor dat je een ‘frisse blik’ krijgt en vermoeide/verkleurde oogleden minder zichtbaar worden.

Hoe ziet de behandeling eruit?

In de huid naast het oog wordt een klein prikje gemaakt met een dun naaldje waar de CO2 doorheen stroom. De huid rondom het oog zwelt op met CO2, je voelt hierbij een lichte druk, dit trekt na een paar seconden weer weg.

Delen:

Social Media

Populair

Gerelateerde blogberichten

Chat openen
Stel hier jouw vraag aan Maas Huidtherapie!