Maas Huidtherapie – Zoetermeer

Donkere oksels of schaamstreek, wat nu?

donkere oksels behandeling, dermamelan intimate, dermamelan intimate zoetermeer, dermamelan intimate voor en na, dermamelan intimate prijs, donkere schaamstreek, pigment oksels, pih oksels, zwarte oksels

Hoe ontstaan donkere oksels, schaamstreek of liezen?

Overmatig pigment kan voorkomen op alle delen van het lichaam. Zo kunnen van nature bepaalde gebieden donkerder van kleur zijn dan andere gebieden op het lichaam. Bij mannen en vrouwen komt het vaak voor dat de oksels, de schaamstreek, de liezen of andere lichaamsplooien veel donkerder van kleur zijn dan de rest van de huid op het lichaam.

Die plaatselijke donkere verkleuringen kunnen veroorzaakt of verergert worden door verschillende factoren.

Bekende factoren zijn:

 • Wrijving van kleding
 • Obesitas
 • Acanthosis Nigricans
 • Erythrasma
 • Diabetes
 • Irriterende stoffen (bijvoorbeeld deodorant)
 • Irritatie door scheren
 • Hars-/waxbehandelingen
 • Huidveroudering
 • Genetische aanleg
 • Roken

Het kan zijn dat je eraan stoort en er wat aan wilt doen. Bestaat er een behandeling? Wat kun je er zelf aan doen?

donkere oksels behandeling, dermamelan intimate, dermamelan intimate zoetermeer, dermamelan intimate voor en na, dermamelan intimate prijs, donkere schaamstreek, pigment oksels, pih oksels, zwarte oksels

Wat kun je er zelf tegen doen?

Er zijn een aantal dingen die je kan doen om de vorming van pigment in de huid bij de oksels, liezen en schaamstreek te verminderen. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Een aantal tips die je zou kunnen volgen zijn:

 • Stop met scheren indien je veel scheerirritatie hebt. Stap bijvoorbeeld over op definitieve laserontharing. Dit maakt de haartjes dunner en na een aantal behandelingen zijn de haartjes voor zo’n 80-90% verdwenen. De scheerirritatie zal dan niet meer terugkeren.
 • Exfolieer 2-3 x per week met bijvoorbeeld een scrub, scrubhandschoen, scrubborstel of een exfolierende lotion (Tip! Lotion Plus van Neostrata®). Hiermee versnelt de huidvernieuwing en wordt de huid minder dik en gepigmenteerd.
 • Draag loszittende kleding. Schurend ondergoed zoals strings, hipsters en hemden met randjes van kant kunnen in de huid schuren en daardoor huidirritatie veroorzaken. Vermijd tevens synthetische stoffen in ondergoed.
 • Stop met roken
 • Vermijd irriterende stoffen, zoals parfums en alcohol in deodorant en anti-transpirant

Welke behandelingen in de kliniek zijn er mogelijk?

Een behandeling die veilig, effectief en door ervaren huidtherapeuten uitgevoerd kan worden is de Dermamelan Intimate van Mesoestetic. Door middel van een veilige, gecontroleerde behandeling in de praktijk en een behandeltraject voor thuis, is het mogelijk om de zichtbaarheid van het pigment sterk te verminderen. 

Lees hier meer informatie over de behandeling. 

Wanneer je de gebieden regelmatig onthaard met hars, epileren of scheren, kan er sprake zijn van ‘post-inflammatoire hyperpigmentatie’. Dit is een vorm van pigment dat ontstaat na een beschadiging van de huid. Tevens kan aanwezige beharing er ook voor zorgen dat het gebied donkerder lijkt. Een passende oplossing voor deze problemen is laserontharing. Dit vermindert de haargroei tot wel 90% en gaat ingegroeide haren, scheerirritatie en ontstoken haarzakjes tegen.

Wanneer er dus veel beharing aanwezig is kan het verstandig zijn om eerst een traject voor laserontharing aan te gaan, voordat je kiest voor Dermamelan Intimate behandeling. 

Bij Maas Huidtherapie in Zoetermeer kun je terecht voor een gratis adviesgesprek. Hierin geven wij een passend en eerlijk advies bij jouw huidklachten!

Tijdelijke korting!

Dermamelan Intimate

Intensieve depigmentatie behandeling die speciaal is ontworpen voor pigmentvlekken in de intieme zone en de oksels.

Meer informatie
laserontharing oksels, laserontharing donkere oksels, laserontharing donkere schaamstreek, laserontharing liezen, laserontharing bikinilijn, definitieve laserontharing, laserepilatie, laserontharing vergoeding lichaam, laserontharing benen, laserontharing armen, laserontharing buik, laseren zoetermeer, laserkliniek zoetermeer

Laserontharing

Definiteve ontharing voor bijvoorbeeld oksels, schaamstreek en liezen ter vermindering van irritatie, ontstekingen, ingegroeide haren en verkleuring van de huid.

Meer informatie

Delen:

Gerelateerde blogberichten

Geen verdere berichten
Scroll naar boven
Chat openen
Stel hier jouw vraag aan Maas Huidtherapie!