Maas Huidtherapie – Zoetermeer

Acne behandeling

Huidverbeterende peeling behandeling voor de vermindering van acne

Vertrouw op Maas Huidtherapie

Wat kunnen wij behandelen?

Vergoeding mogelijk

Voor- en nafoto

Behoefte aan persoonlijk advies?

Wat is acne?

Acne is een chronische ontsteking van de huid rondom de talgklieren. Het ontstaat op delen van de huid die veel talgklieren bevatten, zoals het gezicht, de decolleté, de schouders en de rug. Jongeren, maar ook volwassenen, kunnen last hebben van acne. Het is geen gemakkelijke huidklacht om mee te leven. Vaak brengt het last hebben van acne gevoelens van onzekerheid met zich mee. Gelukkig is acne met de juiste behandelingen en thuisproducten goed te behandelen. 

Bij Maas Huidtherapie in Zoetermeer zijn wij gespecialiseerd in het behandelen van alle soorten acne bij alle soorten huidtypes en leeftijden. Het is tevens mogelijk om acne behandelingen te declareren bij de zorgverzekeraar!

Wat is de werking van een peeling bij acne?

Een peeling is een behandeling met een zuur of een combinatie van zuren waarbij de huid verdund wordt. De bovenste lagen verdwijnen en de huid wordt hierdoor gestimuleerd tot een versnelde huidvernieuwing. De onderste “gezonde” huidlagen komen daardoor naar boven. Tevens werkt een peeling anti-bacterieel op acne en voorkomt het nieuwe puistjes.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Huidreactie na een peeling

Advies na een peeling behandeling

Wanneer mag ik niet worden behandeld?

Geschikt voor huidtypen

huidtype 1 2 3 4 5 6 fitzpatrick behandeling microneedling peeling pigmentvlekken huidtherapie zoetermeer negroïde huid donkere huid

Maak online een afspraak

Veelgestelde vragen

Een peeling behandeling bij acne kan onprettig voelen door de prikkeling en de warmte die ontstaat. Dit gevoel is sterk afhankelijk van de soort peeling en varieert per persoon. Om de behandeling aangenaam te maken geven wij tijdens de inwerktijd van de peeling een handventilator aan de patiënt. De koele wind haalt de warmte en prikkeling van de peeling gedeeltelijk weg, waardoor de behandeling aangenamer wordt.

Na de acnebehandeling is het zeer belangrijk om de huid goed te verzorgen. Je krijgt van de huidtherapeut een klein potje mee na de behandeling met daarin een nabehandelingscrème. Deze crème bevordert de genezing van de huid.

Gebruik tot 1 week na de behandeling geen huidproducten met BHA’s, AHA’s en retinol.

24 uur na een acnebehandeling mag je weer gezichtsmake-up opdoen. Let erop dat de make-up geen parfum, oliën of irriterende stoffen bevat. Dit kan de behandelde huid sterk irriteren en kan de poriën verstoppen. Ook is het belangrijk dat make-up voor het slapen gaan eraf wordt gehaald.

Een acnebehandeling kan uitgevoerd worden in de zomer indien:

  • Je tot 2 dagen na de behandeling niet gaat zwemmen in een zwembad of de zee
  • Je 2 weken lang direct zonlicht kan vermijden
  • Je tot 2 weken na de behandeling niet op zonvakantie gaat
  • Je de huid iedere dag insmeert met SPF50+ om huidverbranding en zonschade te voorkomen

Bij Maas Huidtherapie adviseren wij altijd om acnebehandelingen in kuur-verband te ondergaan. Dat betekend 4 of meer behandelingen met tussenpozen van 4 weken. Er zijn meerdere acnebehandelingen met nodig om optimaal resultaat te bereiken.

Ja, dat kan zeker. Acnebehandelingen kunnen vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering onder acnetherapie en camouflagetherapie. Bekijk hier of jij recht hebt op vergoeding en hoeveel jij vergoed krijgt. 

Vergoeding Acnetherapie

Vergoeding Camouflagetherapie

Maas Huidtherapie is altijd direct toegankelijk zonder verwijzing van een arts of dermatoloog.

Scroll naar boven
Chat openen
Stel hier jouw vraag aan Maas Huidtherapie!