Maas Huidtherapie – Zoetermeer

Combi behandeling

Effectieve huidverbeterende behandeling waarin een peeling- en dermapenbehandeling worden gecombineerd in één behandeling!

Vertrouw op Maas Huidtherapie

Wat kunnen wij behandelen?

Vergoeding mogelijk

Voor- en nafoto

Bijpassende producten

Behoefte aan persoonlijk advies?

Wat is de werking van een peeling in combinatie met microneedling?

Een peeling is een behandeling met een zuur of een combinatie van zuren waarbij de huid verdund wordt. De bovenste lagen verdwijnen en de huid wordt hierdoor gestimuleerd tot een versnelde huidvernieuwing. De onderste “gezonde” huidlagen komen daardoor naar boven. Na de peeling zijn de bovenste dode huidlagen verwijderd en kan de dermapen behandeling uitgevoerd worden. Hiermee wordt de huid op gecontroleerde wijze wordt geperforeerd met zeer kleine naaldjes van chirurgisch staal. Hierdoor kunnen werkstoffen, zoals vitamine C en hyaluronzuur, zeer diep in de huid ingebracht worden.

De combibehandeling zorgt voor een betere huidstofwisseling en een versnelde huidvernieuwing waardoor vlekjes, rimpels, fijne lijntjes, acne littekens en een grove huidstructuur vervagen.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Huidreactie na een combibehandeling

Advies na een combibehandeling

Wanneer mag ik niet worden behandeld?

Geschikt voor huidtypen

huidtype 1 2 3 4 5 6 fitzpatrick behandeling microneedling peeling pigmentvlekken huidtherapie zoetermeer negroïde huid donkere huid

Maak online een afspraak

Veelgestelde vragen

Een combibehandeling kan onprettig voelen door de prikkeling en de warmte die ontstaat. Dit gevoel is sterk afhankelijk van o.a. de intensiteit van de peeling en de ingestelde naalddiepte van de dermapen. Ook is het afhankelijk van jouw eigen pijngrens.

Om de behandeling aangenaam te maken geven wij tijdens de inwerktijd van de peeling een handventilator aan de patiënt. De koele wind haalt de warmte en prikkeling van de peeling gedeeltelijk weg, waardoor de behandeling aangenamer wordt.

Je kan zelf eventueel van tevoren een zalf met lidocaïne aanbrengen om de prikkeling van de peeling en de microneedling te verminderen. Deze verdovende zalf mag je 1 uur voor de behandeling thuis opbrengen in een dikke laag. Je kan deze op recept aanvragen bij de huisarts.

Na de combibehandeling is het zeer belangrijk om de huid goed te verzorgen. Je krijgt van de huidtherapeut een klein potje mee na de behandeling met daarin een nabehandelingscrème. Deze crème bevordert de genezing van de huid.

Was je huid voornamelijk met lauw of koud water en gebruik geen agressieve zepen, scrubhandschoenen en scrubborstels.

Producten met parfum, scrubkorrels, retinol, AHA’s, BHA’s moeten vermeden worden totdat de huid is hersteld.

24 uur na een combibehandeling mag je weer gezichtsmake-up opdoen. Let erop dat de make-up geen parfum, oliën of irriterende stoffen bevat. Dit kan de behandelde huid sterk irriteren en kan de poriën verstoppen. Ook is het belangrijk dat make-up voor het slapen gaan eraf wordt gehaald. Doe dit het liefste met een milde reiniging en daarna een reinigende lotion. Gebruik geen make-updoekjes of reinigingsproducten met oliën. 

Een combibehandeling kan uitgevoerd worden in de zomer indien:

  • Je tot 2 dagen na de behandeling niet gaat zwemmen in een zwembad of de zee
  • Je 2 weken lang direct zonlicht kan vermijden
  • Je tot 2 weken na de behandeling niet op zonvakantie gaat
  • Je de huid iedere dag insmeert met SPF50+ om huidverbranding en zonschade te voorkomen

Bij Maas Huidtherapie adviseren wij altijd om combibehandelingen in kuur-verband te ondergaan. Dat betekend 4 of meer behandelingen met tussenpozen van 4-6 weken. Er zijn vrijwel altijd meerdere handelingen nodig om optimale resultaten te kunnen bereiken.

Ja, dat kan zeker. Behandelingen kunnen vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering onder acnetherapie en camouflagetherapie. Bekijk hier of jij recht hebt op vergoeding en hoeveel jij vergoed krijgt. 

Vergoeding Acnetherapie

Vergoeding Camouflagetherapie

Maas Huidtherapie is altijd direct toegankelijk zonder verwijzing van een huisarts of dermatoloog.

Voeg je header hier toe

Scroll naar boven
Chat openen
Stel hier jouw vraag aan Maas Huidtherapie!