Maas Huidtherapie – Zoetermeer

Cosmelan®

Wereldwijd de beste professionele anti-hyperpigmentatie methode!

Vertrouw op Maas Huidtherapie

Wat is Cosmelan®?

De Cosmelan-methode is wereldwijd de beste depigmentatie behandeling voor het verwijderen van pigmentvlekken bij zowel de lichte huid, als de donkere huid. De Cosmelan®-formule bevat een combinatie van actieve ingrediënten met bewezen werkzaamheid, die op alle fasen van pigmentvlekken inwerken om deze vrijwel volledig te elimineren, waardoor zowel hun terugkeer als het verschijnen van nieuwe donkere vlekken wordt voorkomen.

Een Cosmelan®-traject bestaat uit een doeltreffende combinatie van een professionele behandeling en bijpassende thuisverzorging.  Het Cosmelan® traject is geschikt voor alle soorten pigmentvlekken, zoals: melasma, post-inflammatoire hyperpigmentatie, zonnevlekken, ouderdomsvlekken en sproeten.

De voordelen van Cosmelan®

cosmelan mesoestetic voor en na before and after dermamelan treatment mask masker behandeling pigmentvlekken melasma zoetermeer
cosmelan voor en na foto behandeling masker donkere huid dark skin maas huidtherapie hyperpigmentation pih melasma zwangerschapsmasker cosmelan 2 pigment melan recovery melan 130 pigment control

© Maas Huidtherapie 2021

© Maas Huidtherapie 2021

Het Cosmelan® pack

Het volledige Cosmelan® pack bestaat uit 2 behandelproducten die de huidtherapeut tijdens de behandeling toepast op de cliënt, en daarnaast 3 producten die de cliënt zelf thuis tijdens het volledige depigmentatie traject toepast op de huid.

Het Cosmelan® behandeltraject

Indien je er voor kiest om je pigmentvlekken te behandelen bij Maas Huidtherapie, bieden wij jou de volledige begeleiding in het behandeltraject wat jij nodig hebt.

Fase 1: Intensieve depigmentatie

cosmelan behandeling zoetermeer den haag pijnacker delft rotterdam maas huidtherapie prijs masker

De Cosmelan®-behandeling wordt altijd uitgevoerd in de kliniek. Tijdens de behandeling wordt de huid ontvet en wordt het Cosmelan 1 masker aangebracht op de huid door de huidtherapeut. Cosmelan 1 heeft een zeer sterk depigmenterend effect door de hoge concentraties van actieve werkstoffen. Deze werkstoffen hebben 8 tot 12 uur de tijd nodig om hun werking uit te voeren op de huid. Het Cosmelan 1 masker wordt daarom niet in de kliniek afgehaald, maar bij de cliënt thuis. Omdat het masker 8 tot 12 uur moet blijven zitten, vind deze behandelafspraak vroeg in de ochtend plaats.

Fase 2: Continue depigmentatie

48 uur na het afhalen van het Cosmelan 1 masker wordt er gestart met de thuisproducten van het Cosmelan Home Pack. In dit thuispakket zitten 3 essentiële producten om de depigmentatie van de pigmentvlekken effectief voort te zetten. Het pakket bestaat uit Cosmelan 2 crème, Melan Recovery en Melan 130+ Pigment Control. Het laboratorium van Mesoestetic heeft dit pakket speciaal ontworpen om thuis de depigmenterende werking van de behandeling in de kliniek voort te zetten.

De werking van de Cosmelan® thuisproducten

Cosmelan 2

Cosmelan 2 is een crème die een continue depigmenterende boost geeft om het effect van het Cosmelan 1 masker voort te zetten. De crème zorgt voor een regulatie van de pigmentcellen zodat deze geen overmatig pigment meer zullen creëeren.

Melan Recovery

Melan Recovery is een verzachtende en herstellende crème die de gevoelige huid na de toepassing van Cosmelan 1 en 2 verzorgt. Deze crème zorgt voor vermindering van eventuele reacties zoals roodheid, irritatie en gevoeligheid. Ook zorgt het voor een onmiddellijk kalmerend gevoel en herstelt het de huidbarrière.

Melan 130+ Pigment Control

Melan 130+ is innovatieve zonbescherming specifiek voor de huid met hyperpigmentatie, het bevat een zeer hoge zonbescherming: UVB 131; UVA 67 en beschermt tegen zichtbaar licht(HEV) en infrarood licht(IR). Bevat tevens een lichte textuur met een tintje dat de huidteint egaliseert.

Maand 1
Maand 2 & 3
Maand 4, 5 & 6

Verloop van de vermindering van pigmentvlekken

Voor de behandeling

2 weken na de behandeling

1 maand na de behandeling

2 maanden na de behandeling

3 maanden na de behandeling

Veelgestelde vragen

  1. Cosmelan behandeling, het cosmelan masker wordt over het gehele gelaat aangebracht door de huidtherapeut. Dit masker blijft 8, 10 of 12 uur zitten, de inwerktijd is afhankelijk van jouw huidtype. Het masker wordt door jou thuis afgehaald. Van de huidtherapeut krijg je het Cosmelan Home Pack mee naar huis
  2. Fase 1 start, je gaat 48 uur na het afhalen van het masker starten met het gebruik van de thuisproducten. Cosmelan 2 wordt 3 x per dag gebruikt om de depigmenterende werking van het Cosmelan 1 -masker voort te zetten. Deze fase duurt 1 maand.
  3. Cosmelan behandeling, 1 maand na de eerste Cosmelan-behandeling wordt de behandeling nogmaals uitgevoerd. Dit keer wordt het masker enkel op de pigmentvlekken aangebracht.
  4. Fase 2 begint, Cosmelan 2 crème wordt nu 2 x per dag aangebracht. Deze fase duurt 2 maanden
  5. Fase 3 begint, de Cosmelan 2 crème wordt nu 1 x per dag aangebracht. Deze fase duurt 3 maanden.

Het Cosmelan traject duurt in totaal 6 maanden. Tijdens dit traject is het zeer belangrijk om de thuisproducten (Cosmelan 2, Melan Recovery en Melan 130+ SPF) consequent en volgens het protocol te gebruiken. Indien het traject niet goed wordt gevolgd, kunnen pigmentvlekken weer terugkomen.

Jazeker, Cosmelan heeft milde maar toch zeer effectieve exfoliërende werking op pigmentvlekken waardoor het zeer geschikt is bij getinte en donkere huidtypes. Alle huidtypes, waaronder: Kaukasisch, Aziatisch, Perzisch (Turks, Marokkaans, Iraans), Hindoestaans, Surinaams, negroïde en Latijns-Amerikaans, kunnen effectief met Cosmelan® behandeld worden.

De mogelijke effecten die kunnen optreden zijn:

  • lichte zwelling
  • roodheid
  • trekkerig gevoel
  • vervellen (2 dagen na de behandeling)
  • prikkelend, branderig en warm gevoel

Hoe snel resultaten zichtbaar worden verschilt per persoon, maar over het algemeen worden de eerste resultaten geleidelijk zichtbaar na de eerste en tweede Cosmelan® behandeling. Het is belangrijk om het gehele traject te volgen voor het behalen van een optimaal en blijvend resultaat. Tevens is het zeer belangrijk om zo min mogelijk in contact te komen met zonlicht, hierdoor hebben pigmentvlekken minder snel de kans om te verergeren.

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Cosmelan® kan enkel op het gezicht toegepast worden.

Vaak zijn depigmenterende behandelingen alleen toepasbaar bij de lichte tot lichtgetinte huidtypes en kunnen deze niet veilig toegepast worden op donkere huidtypes. De Cosmelan® methode kan veilig en zonder zorgen toegepast worden op alle huidtypes en effecten blijven langer zichtbaar doordat de thuisproducten het effect van de Cosmelan® behandeling in stand houden.

Tijdens het gehele behandeltraject mogen gezichtsbehandelingen zoals: fractionele laser, cO2-laser, Pixel, Tixel en Phenol peelings niet uitgevoerd worden.

Tijdens de eerste 3 maanden van het traject mogen behandelingen in het gezicht, zoals: IPL, onthartingslaser, microdermabrasie, peelings, microneedling, hars, wax, peelings en microneedling, niet uitgevoerd worden.

Gezichtsbehandelingen zoals: mesotherapie, LED-therapie, injectables (fillers, botox) en draadlift in overleg met de huidtherapeut wel uitgevoerd worden.

Kojiczuur, Alpha Arbutin, Azelanzuur, Rumex Lana, Aloë Barbadensis, Tirosinol Complex, Ascorbylfosfaat, Ascorbinezuur (vitamine C), Retinol (vitamine A), Niacinamide (vitamine B), Tocoferol (vitamine E), Salicylzuur

Producten

Maak online een afspraak

Scroll naar boven
Chat openen
Stel hier jouw vraag aan Maas Huidtherapie!