Maas Huidtherapie – Zoetermeer

Dermamelan® behandeling

Dermamelan® is de vernieuwde medische behandeling tegen pigmentvlekken

Nu beschikbaar bij Maas Huidtherapie in Zoetermeer!

Vertrouw op Maas Huidtherapie

Wat kunnen wij behandelen?

melasma, sproeten, pigmentvlekken, zonschade, behandeling, pigmentbehandeling, huidbehandeling, huidtherapie, zoetermeer, maas huidtherapie, huidkliniek, pigmentlaser

Vergoeding

Voor- en nafoto

Geschikt voor huidtypen:

huidtype 1 2 3 4 5 6 fitzpatrick behandeling microneedling peeling pigmentvlekken huidtherapie zoetermeer negroïde huid donkere huid

Behoefte aan persoonlijk advies?

Wat is Dermamelan®?

Dermamelan® is een medische depigmenterende behandeling die pigmentvlekken efficiënt en geleidelijk elimineert. Het werkt gericht op de ophopingen van pigment in de huid en op de aanmaak van nieuw pigment door de pigmentcellen in de huid.  Zo wordt op de lange termijn het opnieuw verschijnen van pigmentvlekken voorkomen.

De Dermamelan® heeft een formule waar 2 patenten op zitten en mag vanwege de hoge concentraties aan actieve werkstoffen enkel uitgevoerd worden onder begeleiding van een arts of huidtherapeut.

De behandeling bestaat uit een behandeling met een masker in de kliniek en een thuisbehandeling met producten. Het gehele behandeltraject duurt minimaal 4 maanden.

dermamelan behandeling zoetermeer prijs huidtherapeut maas huidtherapie pigmentvlekken zwangerschapsmasker melasma sproeten donkere vlekken gezicht vergoeding

De behandeling in de kliniek

Voorafgaand aan de behandeling vind er altijd een uitgebreid intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek worden de verwachtingen en alle belangrijke informatie over het behandeltraject besproken. Daarna wordt de behandeling ingepland bij de huidtherapeut.

Tijdens de behandeling wordt de huid ten eerste gereinigd met een cleanser en daarna uitgebreid ontvet met de oil removing solution. Hierna word het dermamelan mask aangebracht op het gehele gezicht. Het dermamelan mask heeft een zeer sterk depigmenterend effect door de hoge concentraties van actieve werkstoffen. Ten slotte wordt het dermamelan ion mask over het dermamelan mask heen aangebracht. Dit is een hydrogel vliesmasker met een occlusief effect. Dit afsluitende effect zorgt voor een sterkere opname van
de werkstoffen van het dermamelan mask in de huid.

dermamelan mask, dermamelan ion mask, oil removing solution, dermamelan treatment protocol, dermamelan behandeling, huidtherapie, huidtherapeut, maas huidtherapie, zoetermeer, den haag, rotterdam, delft, rijswijk

De cliënt gaat, met beide maskers op het gezicht, naar huis toe. In totaal moeten deze maskers 4 uur inwerken, zodat alle werkstoffen zo goed mogelijk worden opgenomen door de huid. Nadat het masker 4 uur lang heeft kunnen inwerken, verwijderd de cliënt het masker met lauw water. Hierna begint de thuisbehandeling.

Thuisbehandeling

48 uur na het afhalen van het dermamelan mask en het vliesmasker wordt er gestart met de thuisproducten van het dermamelan home pack. Hierin zitten 3 essentiële producten voor thuisgebruik om de depigmentatie van de pigmentvlekken effectief voort te zetten. Dit thuispakket bestaat uit de producten: dermamelan treatment, melan recovery en melan 130+ pigment control. Het laboratorium van Mesoestetic® heeft dit pakket speciaal ontworpen om thuis de depigmenterende werking van de behandeling in de kliniek voort te zetten.

dermamelan home pack, thuisproducten, protocol, dermamelan treatment, melan recovery, melan 130 pigment control, maas huidtherapie, zoetermeer, webshop

De thuisproducten dienen dagelijks (in de ochtend, middag en avond) via een streng protocol op de huid toegepast te worden. Wanneer dit protocol streng gevolgd wordt ontstaat er een optimale vermindering van pigment en regulering van de pigmentcellen. Dit protocol wordt door de cliënt minimaal 4 maanden lang gevolgd onder begeleiding van de huidtherapeut. Zo worden de beste resultaten met de thuisbehandeling behaald.

dermamelan protocol maas huidtherapie dermamelan treatment, melan recovery, melan 130+, dermamelan homepack

Werking van de thuisproducten van dermamelan®

dermamelan treatment mesoestetic webshop kopen maas huidtherapie zoetermeer behandeling

dermamelan treatment

Dermamelan treatment is een depigmenterende gezichtscrème voor thuisgebruik. Deze crème corrigeert en reguleert het pigment, vermindert het zichtbare pigment op de huid geleidelijk en reguleert tegelijkertijd de algehele teint van de huid

melan recovery dermamelan treatment mesoestetic maas huidtherapie zoetermeer

melan recovery

Melan recovery is een verzorgende crème voor thuisgebruik. Het werkt verzachtend en regenererend, vermindert roodheid, vervelling, gevoeligheid en andere na-effecten van dermamelan mask en dermamelan treatment

mesoprotech melan 130 pigment control maas huidtherapie zoetermeer

melan 130+ pigment control

Melan 130+ pigment controle is een sterke berschermde crème tegen de zon. Dit product beschermt de huid tegen de aanmaak van nieuwe pigmentvlekken, beschermt de huid tegen huidveroudering en camoufleert de huid. Het beschermt tegen 131 UVB en 67 UVA.

Veelgestelde vragen

De actieve werkstoffen van dermamelan® zijn: ascorbinezuur (vitamine C), fytinezuur, kojic zuur, titanium dioxide, arbutine en retinyl palmitate (vitamine A, retinol)

Deze werkstoffen zorgen voor de vermindering van aanmaak van pigment in de pigmentcellen en voor het verminderen van aanwezigheid van opgehoopt pigment in de huid.

Bijwerkingen kunnen direct na de behandeling en tijdens het gehele thuistraject voorkomen bij het gebruik van de dermamelan® producten.

De meest voorkomende bijwerkingen zijn:

 • droge huid en vervelling
 • roodheid
 • strak en trekkerig gevoel
 • jeuk

Bijwerkingen die minder vaak voorkomen zijn:

 • lichte zwelling
 • branderigheid
 • purging (tijdelijke verergering van acne)

Deze bijwerkingen kunnen met behulp van een coolpack en de juiste verzorging vermindert worden.

Onderzoek heeft aangetoond dat met correct gebruik van de dermamelan® producten en de toepassing van de behandeling pigmentvlekken tot wel 89% in zichtbaarheid kunnen verminderen

Na 1 maand na het juiste gebruikt van de dermamelan® thuisproducten kunnen de eerste resultaten al zichtbaar worden. Echter kan dit sterk per persoon verschillen. Dit is afhankelijk van de intensiteit van de pigmentvlekken en vele andere externe factoren, zoals zongedrag en roken. Het wordt sterk aangeraden om het protocol streng te volgen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

De dermamelan® behandeling zorgt voor een sterke vermindering van de zichtbaarheid van pigmentvlekken. Echter komt het vaak voor dat pigmentvlekken veroorzaakt worden door hormonale schommelingen, medicatiegebruik, zongedrag en het verouderen van de huid. Door deze triggers kan het zijn dat nieuwe vlekjes na een aantal jaren weer kunnen ontstaan. De beste oplossing hiervoor is om dagelijks depigmenterende producten te blijven gebruiken na het dermamelan® behandeltraject. Ook is het enorm belangrijk om de huid altijd te blijven beschermen tegen schadelijk zonnestralen met een zonbescherming met minimaal SPF 50.

Dermamelan is geschikt voor iedereen die een pigmentprobleem heeft in het gezichtsgebied. Dit betekent ook dat dermamelan® veilig toegepast kan worden op fototypes 1 t/m 6. 

Dermamelan® kan helaas niet toegepast worden in de volgende gevallen:

 • tijdens zwangerschap of borstvoeding
 • herpes/koortslip
 • open wonden of infecties
 • tijdens behandeling met radiotherapie
 • tijdens behandeling met vitamine A / Isotretinoïne onder toezicht van een arts

De dermamelan® behandeling is ongeveer 30% sterker dan de cosmelan® behandeling. Tevens werkt de dermamelan in op vasculaire, hormonale en inflammatoire oorzaken van pigmentvlekken. Dit voorkomt nog sterker de terugkeer van hardnekkige pigmentvlekken.

 

Tevens duurt de kuur van dermamelan® 4 maanden i.p.v. 6 maanden zoals bij cosmelan®. En wordt er tenslotte gebruikt gemaakt van een vast smeerprotocol bij dermamelan tijdens het gehele traject. 

Ja, dat kan zeker. Dermamelan® kan vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering onder acnetherapie en camouflagetherapie. Bekijk hier of jij recht hebt op vergoeding en hoeveel jij vergoed krijgt. 

Vergoeding Acnetherapie

Vergoeding Camouflagetherapie

Maas Huidtherapie is altijd direct toegankelijk zonder verwijzing van een arts of dermatoloog.

Maak online een afspraak

Scroll naar boven
Chat openen
Stel hier jouw vraag aan Maas Huidtherapie!