Maas Huidtherapie – Zoetermeer

Laser ontharing gezicht

Overmatige haargroei in het gezicht? Laser ontharing maakt een eind aan overbeharing op de bovenlip, kin, wangen, kaaklijn en in de hals. Geschikt voor lichte en donkere huidtypes!

Vertrouw op Maas Huidtherapie

Wat kunnen wij behandelen?

Hoeveel behandelingen heb ik minimaal nodig?

Vergoeding mogelijk?

Voor- en nafoto

hair removal before after laser ontharing kin voor en na zoetermeer

Behoefte aan persoonlijk advies?

Wat is overbeharing?

Zichtbare, harde, donkere haren in het gezicht wordt door de meeste vrouwen als cosmetisch storend gezien. Mannelijke hormonen (androgenen) spelen hierbij een belangrijke rol. De eierstokken en bijnieren maken deze androgenen aan. Wanneer er teveel androgenen aangemaakt worden, zal de haargroei toenemen. Dit zorgt bij veel vrouwen voor ongewenste haargroei in het gezicht.

Wat is de werking een laser bij overbeharing?

De Triplewave Diode Laser is zéér effectief op het gebied van definitieve ontharing, na gemiddeld 8 behandelingen behaal je een afname van de haargroei tot wel 80% tot 90%.

De Triplewave Diode Laser beschikt over een laserkop met 3 pulsbreedten;

  • 755nm Alexandriet: voor de fijnere haartjes bij lichte huidtypen
  • 808nm Diode: voor vrijwel alle haardiktes en alle huidtypes
  • 1064nm Nd:YAG: voor de dikke, grovere haren bij donkere huidtypes.

Met deze 3 golflengten kan het laser gemakkelijk tot verschillende lagen van de huid doordringen. Het laserlicht wordt opgenomen en geleid door het pigment van het haartje. De warmte die ontstaat wordt via het haartje geleid naar de haarwortel. Deze wordt vernietigd waardoor na een aantal behandelingen geen haartjes meer terug groeien.

Het is dus heel belangrijk dat het haartje in de juiste groeifase zit. Het haartje moet namelijk nog vastzitten aan de haarwortel. Daarom zijn altijd minimaal 8 behandelingen nodig voor het behalen van het juiste resultaat.

Voordelen van de behandeling

Voor de behandeling

Hoe ziet de behandeling eruit?

Huidreactie na een laserbehandeling

Advies na een laserbehandeling

Wanneer mag ik niet worden behandeld?

Geschikt voor huidtypen

huidtype 1 2 3 4 5 6 fitzpatrick behandeling microneedling peeling pigmentvlekken huidtherapie zoetermeer negroïde huid donkere huid

Maak een afspraak

Veelgestelde vragen

Een peeling behandeling bij acne kan onprettig voelen door de prikkeling en de warmte die ontstaat. Dit gevoel is sterk afhankelijk van de soort peeling en varieert per persoon. Om de behandeling aangenaam te maken geven wij tijdens de inwerktijd van de peeling een handventilator aan de patiënt. De koele wind haalt de warmte en prikkeling van de peeling gedeeltelijk weg, waardoor de behandeling aangenamer wordt.

Na de acnebehandeling is het zeer belangrijk om de huid goed te verzorgen. Je krijgt van de huidtherapeut een klein potje mee na de behandeling met daarin een nabehandelingscrème. Deze crème bevordert de genezing van de huid.

Gebruik tot 1 week na de behandeling geen huidproducten met BHA’s, AHA’s en retinol.

24 uur na een acnebehandeling mag je weer gezichtsmake-up opdoen. Let erop dat de make-up geen parfum, oliën of irriterende stoffen bevat. Dit kan de behandelde huid sterk irriteren en kan de poriën verstoppen. Ook is het belangrijk dat make-up voor het slapen gaan eraf wordt gehaald.

Een acnebehandeling kan uitgevoerd worden in de zomer indien:

  • Je tot 2 dagen na de behandeling niet gaat zwemmen in een zwembad of de zee
  • Je 2 weken lang direct zonlicht kan vermijden
  • Je tot 2 weken na de behandeling niet op zonvakantie gaat
  • Je de huid iedere dag insmeert met SPF50+ om huidverbranding en zonschade te voorkomen

Bij Maas Huidtherapie adviseren wij altijd om acnebehandelingen in kuur-verband te ondergaan. Dat betekend 4 of meer behandelingen met tussenpozen van 4 weken. Er zijn meerdere acnebehandelingen met nodig om optimaal resultaat te bereiken.

Ja, dat kan zeker. Acnebehandelingen kunnen vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering onder acnetherapie en camouflagetherapie. Bekijk hier of jij recht hebt op vergoeding en hoeveel jij vergoed krijgt. 

Vergoeding Acnetherapie

Vergoeding Camouflagetherapie

Maas Huidtherapie is altijd direct toegankelijk zonder verwijzing van een arts of dermatoloog.

Scroll naar boven
Chat openen
Stel hier jouw vraag aan Maas Huidtherapie!