Maas Huidtherapie – Zoetermeer

Wat is een huidtherapeut?

De huidtherapeut is een paramedicus voor de zorg van ons grootste orgaan: de huid. De opleiding tot huidtherapeut is wettelijk erkend en opgenomen in de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG, artikel 34) en voor huidtherapeuten geldt ook de kwaliteitsregistratie in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP).

Het werkveld van een huidtherapeut is breed en afwisselend. Jongere en oudere mensen kunnen bij de huidtherapeut terecht met een huidprobleem. De huidtherapeut kan medische huidproblemen, zoals: ernstige acne en littekens tot cosmetische indicaties aanpakken, zoals: overbeharing, pigmentvlekken en huidveroudering.

Wat is dan het verschil tussen een huidtherapeute en een schoonheidsspecialiste? Omdat ik zelf een schoonheidsspecialiste ben geweest voordat ik huidtherapeut werd, weet ik precies wat het verschil is tussen de twee beroepen. Een schoonheidsspecialiste is Mbo-opgeleid wordt voornamelijk opgeleid voor het uitvoeren van verzorgende, huid verbeterende en ontspannende behandelingen. De huidtherapeut daarentegen wordt Hbo-opgeleid tot paramedicus en houdt zich in het bijzonder bezig met het behandelen van de aangedane huid en huid verbeterende methoden. Het doel van een huidtherapeutische behandeling is om de huidklacht te verminderen of er vanaf te komen.

Het beroep huidtherapeut is door de wet benoemd als BIG -erkend paramedisch beroep. Hierdoor wordt de geleverde zorg van een huidtherapeut in vrijwel alle gevallen vergoed, en de behandeling van een schoonheidsspecialiste niet, of enkel wanneer deze gespecialiseerd is. Schoonheidsspecialisten mogen enkel de gezonde huid behandelen, maar dat wil niet zeggen dat zij geen kennis over huidklachten hebben, ze mogen deze alleen niet behandelen.

Let op waar en door wie je je laat behandelen. Huidspecialist, skin expert, skin master en huidexpert zijn geen officiële erkende titels. Dit betekent dat iedereen zichzelf deze titels kan geven, zonder ook maar een opleiding voltooid te hebben. Check daarom altijd of een huidsalon/-kliniek een website heeft waarop AGB-codes van de behandelaren en salon staat of een keurmerk van de ANBOS (schoonheidsspecialisten) of de NVH (huidtherapeuten) staat weergegeven. Zo weet je altijd zeker dat je veilig behandeld wordt door een gediplomeerde behandelaar.

Delen:

Social Media

Populair

Gerelateerde blogberichten

Chat openen
Stel hier jouw vraag aan Maas Huidtherapie!